Cover
»«
Gepubliceerd op
18.10.2019
Auteur
Centrum Het Korenveld

Heiligverklaring Newman. We waren erbij!

Zondag 13 oktober 2019 namen we met enkele Belgische en Nederlandse jongeren deel aan de heiligverklaring an John Henry Newman in Rome. Hieronder lees je enkele reacties. Meer over het leven van de H. John Henry vind je op: www.newmancanonisation.com.

"Het waren bijzondere dagen, waarin we veel nieuwe mensen hebben leren kennen en samen in gebed verbonden waren. Het was een onvergetelijke gebeurtenis om met zoveel mensen samen hiernaartoe te leven, samen met Paus Franciscus de eucharistie te vieren en deze heiligverklaring mee te mogen maken in de prachtige stad Rome. We zijn zeer dankbaar voor de (nieuwe) Heilige John Henry Newman."

Megan

"De heilige John Henry Newman daagt ons uit hem na te zeggen "Lead, kindly Light" en zo dag na dag te vertrouwen op Gods vriendelijke leiding. Dat de Kerk met zijn houding een voorbeeld heeft ontvangen dat ook uitnodigt in onze jonge levens te worden toegepast, mochten we ervaren en vieren toen we met een groep jongeren uit Nederland en Belgiƫ ons begaven naar zijn heiligverklaring in Rome. Een genadevolle en unieke ervaring!"

Jonas

»De heilige John Henry Newman daagt ons uit hem na te zeggen "Lead, kindly Light" en zo dag na dag te vertrouwen op Gods vriendelijke leiding«

"Het was bijzonder om de heiligverklaring mee te mogen maken. Er waren ontzettend veel (religieuze) mensen en priesters aanwezig. Dit liet mij eraan herinneren dat het geloof door geheel de wereld levendig is! Ik wil in het bijzonder de gemeenschap van het werk bedanken voor zoveel gastvrijheid die we hebben ontvangen! Dit zorgde ervoor dat het een onvergetelijke mooie reis was."

Anja

Vorige week begon het nu allemaal. Ik vond het een heel mooi en bijzonder weekend! Het heeft me goed gedaan en opgeladen om zoveel gelovige te ontmoeten, de liefde en gastvrijheid die we van jullie hebben ontvangen en het prachtige Rome met de heiligverklaring mee te mogen maken!

Jorrit