Gepubliceerd op
18.01.2022
Auteur
Suzanne Tas
Locatie
Villers-Notre-Dame, Belgiƫ

Bezoek van onze bisschop Mgr. Guy Harpigny

Als het Coronavirus ons dwingt ons aan te passen, biedt het ons ook nieuwe mogelijkheden. Maar het herinnert ons ook aan een aantal middelen die wij allen tot onze beschikking hebben en die wij in de loop der tijden misschien zijn vergeten. Aan de ene kant zijn we specialisten geworden in vergaderen en delen via beeldschermen, maar aan de andere kant kunnen we deze typisch christelijke manier om onszelf te vinden in het Hart van God verdiepen. Het is door deze band dat u allen vandaag in Villers aanwezig was.

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben wij de kerstviering met het kerstspel van het mysterie van de Geboorte, gepresenteerd door de kinderen, jongeren en volwassenen van de twee Villers-dorpen en omstreken, moeten annuleren. Onze bisschop, Monseigneur Harpigny, was daarom uitgenodigd in huize Damascus voor een maaltijd met de Geestelijke Familie Het Werk. De kerstliederen werden begeleid door het orgel, de fluit, de viool, de cello en de trompet. Enkele verhalen, oud of modern, klassiek of ongewoon, onderlijnden de bijzondere sfeer van deze dagen van genade.

De vespers, gezongen in de kerk van Villers-Saint-Amand, werden gevolgd door een moment van aanbidding, waarin gebed voor roepingen en gebed voor de bisschop werden opgenomen. De kleine vergadering was representatief voor het hele bisdom en voor ieder van u. Uw mensen, uw zorgen, uw vreugden en uw smarten, hadden hun plaats in dit mooie, heilige en vurige gebed.

In de Bijbel is het getal drie een symbool van heelheid. Wij hopen dus dat de besloten kerstvieringen voorbij zijn en dat wij volgend jaar de vreugde zullen hebben elkaar "in het echt" te zien.

Wij wensen u een gezegend nieuwjaar, een mooie groei in geloof en een nieuw elan in de liefde voor anderen.