Gepubliceerd op
10.08.2023
Auteur
FSO Internationaal
Locatie
Bregenz

Overlijden en afscheid van Pater Alois Felder

Bregenz, 8 Augustus 2023 - In naam van pater Thomas Felder en zuster Christine Felder, dankt de Geestelijke Familie Het Werk iedereen die medeleven heeft betuigd bij het overlijden van pater Alois Felder (*2 november 1962 - 4 augustus 2023). 

Het plotse overlijden van onze medebroeder heeft ons allen diep geraakt. We hebben echter veel troost ervaren door de gebeden, woorden en ontroerende getuigenissen van veel mensen. We zijn ervan overtuigd dat "geen afstand vermogen te scheiden die verenigd zijn in de Heer" (Moeder Julia Verhaeghe).

We houden onze medebroeder in liefdevolle herinnering en zijn oneindig dankbaar voor zijn zegenrijk werk in onze geestelijke familie, voor zijn geestelijk vaderschap voor vele zielen en voor zijn onvermoeibare inzet voor de Kerk.

Afscheid

In aanwezigheid van talrijke gelovigen hebben we op 7 augustus 2023 de rozenkrans gebeden voor onze overledene in de Heilig Hartkerk in Bregenz.

Op 8 augustus 2023 hebben we in de uitvaartmis afscheid genomen van onze confrater en hem begeleid naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof van klooster Thalbach. We danken in het bijzonder bisschop Benno Elbs voor zijn komst en zijn medeleven. We waarderen ook de aanwezigheid van Mgr. Philip Boyce, emeritus bisschop van het bisdom Raphoe in Ierland en lange tijd geestelijk begeleider van Moeder Julia Verhaeghe, die vanuit Ierland is overgekomen. We danken hem voor zijn verbondenheid en sterkende woorden.

Verbonden met het H. Hart van Jezus

Pater Alois had een diepe liefde voor het hart van Jezus. Het was zijn hartenwens om veel mensen tot deze liefde van God te brengen. In zijn preek herinnerde pater Burkhard Feuerstein aan een afbeelding die pater Alois bijzonder dierbaar was geworden: het is een afbeelding van het Heilig Hart die in het kapelletje naast het priesterhuis in Bregenz staat. Pater Alois hield van de vriendelijke blik van de Heer en van het feit dat deze blik de toeschouwer volgt, waar hij ook staat.

»Rust in Gods vrede en vreugde«
Geestelijke Familie Het Werk