Gepubliceerd op
29.04.2023
Auteur
FSO Internationaal
Locatie
Bregenz - Rome

Nieuwe bestelwagen voor priester Boniface

Tijdens zijn studies in Rome ontmoette E.H. Boniface Dagbal uit Ghana de Geestelijke Familie Het Werk. De kennismaking groeide uit tot een diepe vriendschap. Ook al is priester Boniface al lang teruggekeerd naar zijn geboorteland Afrika, het contact is altijd gebleven.

Priester Boniface werkt momenteel als professor en als econoom in het interdiocesane seminarie St. Augustinus in Ghana. Daar bereiden 47 jonge mannen zich voor op het priesterschap. Als econoom is E.H. Bonifatius er ook verantwoordelijk voor dat er voldoende voedsel beschikbaar is voor de priesterstudenten. Geen gemakkelijke taak aangezien hij geen auto had om hem te helpen met zijn dagelijkse boodschappen.

Pater Thomas Felder, de internationale verantwoordelijk van de priestergemeenschap, vertelt: “We hoorden van zijn nood en besloten, samen met diocesane priesters die tot onze gemeenschap behoren, om hem een ​​bestelwagen te sponsoren die hij dringend nodig heeft om zijn taak uit te kunnen voeren."

Pater Boniface en de priesterstudenten verheugden zich toen ze net voor Pasen een nieuwe wagen voor het seminarie konden ophalen. Nu zijn zijn dagelijkse ritten eenvoudiger, de transportdiensten zijn op elk moment mogelijk en dit alles maakt het leven in het seminar gemakkelijker. E.H. Boniface schrijft:

»Ik dank de Geestelijke Familie Het Werk voor de liefde en zorg die ze hebben voor mij en mijn dienst. Ik dank ook alle vrienden en weldoeners van Het Werk die me hebben geholpen om dit voertuig te kopen. Ik zal het busje goed gebruiken om mijn taken uit te voeren voor de glorie van God en de vooruitgang van zijn koninkrijk hier op aarde."«
E.H. Boniface Dagbal, Ghana