Cover
»«
Gepubliceerd op
27.06.2024
Auteur
FSO International
Locatie
Rome

Diakenwijding van frater Kilian Deppisch in Rome

Op 22 juni 2024 wijdde kardinaal Kurt Koch, frater Kilian Deppisch fso tot diaken in de parochie van St. Philipus Neri in Rome. De nieuw gewijde diaken behoort tot de Geestelijke Familie Het Werk.

De plechtige wijding werd bijgewoond door zijn familie en vele vrienden die vanuit Duitsland waren afgereisd. Daarnaast deelden talrijke priesters en vrienden van de geestelijke familie in Rome in de vreugde van de pas gewijde diaken.

In zijn PREEK  benadrukte kardinaal Koch dat de diaken is gewijd "om te leven en te werken als een sacramenteel teken van Jezus Christus ... De gewijde diaken herinnert de hele Kerk eraan dat het diaconaat een inherente dimensie is van elk gewijd ambt, omdat de Heer zelf diaken is geworden en tot ons komt als diaken en zichzelf aan ons blijft geven in de Heilige Eucharistie".

Na de plechtigheid was er een receptie op het terras van het Collegium Paulinum, het opleidingscentrum van de priestergemeenschap van Het Werk in Rome.

Over frater Kilian

Diaken Kilian Deppisch FSO groeide op in Marktheidenfeld (Duitsland). Na zijn middelbare school studeerde hij een jaar theologie aan de universiteit in Heiligenkreuz. In 2016 trad hij toe tot de Geestelijke Familie Het Werk. Hij voltooide zijn noviciaat aan het Collegium Paulinum in Rome. Hij studeerde filosofie en theologie aan de Romeinse universiteit Santa Croce. Daarna volgde een jaar stage in vier verschillende landen: in Lourdes (Frankrijk), in Wiesbaden (Duitsland), bij de katholieke studentenparochie in Wenen (Oostenrijk) en in Avezzano (taliƫ).

Hij zal zijn diaconaatsjaar verderzetten in de parochie van Gisingen, bisdom Feldkirch (Oostenrijk), waar hij onder andere zal werken als godsdienstleraar op de plaatselijke middelbare school.