Cover
»«
Gepubliceerd op
18.06.2024
Auteur
FSO International
Locatie
Bregenz

Koormantel voor zuster Caroline Johnson

Op 8 juni 2024, de feestdag van het Onbevlekt Hart van Maria, sloot zuster Caroline Johnson haar verbond in maagdelijke liefde tijdens een plechtige H. Mis in het klooster Thalbach. Als teken van haar toewijding voor het leven ontving zij de witte koormantel dat de leden van Het Werk dragen voor het gebed op zon- en feestdagen. De koormantel is zowel een herinnering aan het witte doopkleed als een zichtbaar teken van haar bruidelijke liefde voor Jezus Christus.

Zuster Caroline, die haar noviciaat doorbrengt in Littlemore, komt uit Ghana. Haar studie in de aardoliewetenschappen bracht haar naar Edinburgh in Schotland. Daar leerde ze onze gemeenschap kennen.

De plechtigheid werd voorgegaan door de emeritus bisschop van Raphoe (Ierland), Philip Boyce OCD. Hij was lange tijd geestelijk begeleider van Moeder Julia Verhaeghe. In zijn preek herinnerde hij eraan dat precies 90 jaar geleden, op 8 juni 1934, Moeder Julia haar Heilig Verbond met het Hart van Jezus sloot. 

Bijzonder vreugdevol was de deelname van de familie van zuster Caroline en enkele van haar familieleden, die uit Ghana waren gereisd. Vrienden en gasten uit Littlemore (VK), Schotland, Duitsland, Belgiƫ en Nederland waren ook onder de feestvierders.

We verheugen ons met zuster Caroline en wensen haar Gods rijke zegen toe voor haar godgewijde weg in onze geestelijke familie. Moge het hart van Jezus haar begeleiden en beschermen.

»Hart van Jezus, vuurhaard van barmhartige en rechtvaardige liefde, vorm ons hart van dag tot dag en maak het geschikt voor de heilige dienst die u ons in de Kerk hebt toevertrouwd.«
uit een gebed van Moeder Julia Verhaeghe