Cover
»«
Gepubliceerd op
05.09.2019
Auteur
Zr. Anni FSO

"Er ontbreekt jou iets"

Zuster Anni stelt zich voor

Droombaan, geweldige werkomgeving, veel vrienden: mijn leven leek perfect. In Schladming, in Steiermark, de plaats van mijn eerste baan, genoot ik van de mooie natuur, sportte veel en had alles, wat mijn hart begeerde.
 
Hoewel ik alles had, liet een knagende gedachte mij niet los: “er ontbreekt jou iets.” Maar wat kon dat zijn? Het was de zin van mijn leven.
 
In deze situatie kwam het aanbod om als au-pair naar Amerika te gaan, goed van pas. Daar heb ik veel leerrijke ervaringen opgedaan. Ik heb God in mijn leven toegelaten en de zoektocht naar Zijn wil begon: eerst in Kenia, vervolgens in Berchtesgaden. Daar zou ik voor de eerste keer mijn toekomstige medezusters ontmoeten.
 
Het was “liefde op het eerste gezicht”. God liet me begrijpen dat Hij in deze gemeenschap mijn geluk wilde. Dit geluk heb ik gevonden.
»Het is voor mij belangrijk dat we een complete zorg aanbieden, waarbij ook de ziel niets te kort komt.«
Momenteel beoefen ik, samen met andere medezusters, mijn vroegere droomberoep uit als ziekenverpleegster in de thuiszorg in Bregenzerwald. Het is voor mij belangrijk dat we een complete zorg aanbieden, waarbij ook de ziel niets te kort komt.

In deze meer dan 30 jaar in mijn geestelijke Familie mocht ik me steeds weer verwonderen over hoe wonderbaar God aan het werk is, en dat ik zeker niet “kinderloos” ben, maar als geestelijke moeder er voor velen mag zijn.

Zuster Anni tijdens haar werk in de thuiszorg.