Cover
»«
Gepubliceerd op
03.11.2019
Auteur
Centrum Het Korenveld

Nationale Roepingenweek

Belangrijk element in deze Nationale Roepingenweek is een icoon van de heilige Wil­li­brord, de patroon­heilige van de Neder­landse Kerkprovincie.

Beste vrienden van Het Korenveld,

'S HERTOGENBOSCH - Dit jaar organiseert de RK Kerk in Nederland voor het eerst een Nationale Roepingenweek. Van zondag 3 tot en met zaterdag 9 november zijn er in de bisdommen en in diverse kloosters speciale vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven onder de aandacht wordt gebracht. https://www.knr.nl/organisatie/nieuwsbericht.asp?nieuwsbericht_id=2536

Doel van deze speciale week rond het Hoogfeest van Wil­li­brord (7 november) is het fundamentele belang benadrukken van religieuze roepingen voor de Kerk. Waar mogelijk zal de lokale bisschop voorgaan tijdens deze vieringen. Ook vanuit de Konferentie Neder­landse Religieuzen wordt mee­ge­werkt aan dit initiatief van het landelijke Roepingenoverleg.
(Bron: www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl)

 

 

In Het Korenveld geven we ook aandacht aan deze roepingenweek. Op woensdag 6 november, bidden we om 17.00 uur de rozenkrans en de vespers met deze bijzondere intentie. Ons gebed wordt live uitgezonden op Radio Maria Nederland. We nodigen u van harte uit om met ons mee te bidden in onze kapel of met de Radio.

Welkom!! Wilmenweg 1a, 6447 AW Merkelbeek