Gepubliceerd op
23.07.2019
Auteur
Centrum Het Korenveld

Zomerkamp

Van 18 tot en met 21 juli veranderde Het Korenveld in een “onbewoond eiland”, waar zo’n twintig kinderen en jongeren waren “aangespoeld” om tijdens een
zomerkamp meer te leren over het kampthema: “Jezus redt!”
 
Onder leiding van twee eilandbewoners die al eerder waren “aangespoeld” gingen we samen op geloofsavontuur. We leerden over hoe Jezus ons heeft gered door Zijn lijden, dood en verrijzenis en keken naar het voorbeeld van de Heilige Paulus. Zelfs toen Paulus schipbreuk leed op Malta, wist hij dat God voor Hem zorgde en Hem zou redden. Zo ontdekten wij dat Jezus ook ons altijd wil helpen en redden:
»Of we nu alleen zijn of in nood: Jezus redt!«

Tijdens onze dagen op het eiland gingen we ook op gebedsavontuur: we mochten Jezus ontmoeten in de Eucharistie, de Aanbidding, het Sacrament van de Biecht en het getijdengebed dat we samen hebben gebeden. Ook het spelavontuur ontbrak niet: we hebben onder andere gezocht naar een schat die gestolen was en de dader kunnen ontmaskeren!

Samen muziek maken, voetballen, knutselen en een kampvuur maakten onze tijd op het eiland compleet. Met enige tegenzin moesten we op zondagmiddag het eiland weer verlaten, maar met een hele grote zekerheid in ons hart: waar we ook zijn; Jezus redt!