Cover
»«
Gepubliceerd op
19.11.2020
Auteur
FSO Internationaal

Broeder Benedikt stelt zich voor

Br. Benedikt

Sinds twee jaar ben ik in het noviciaat van het Collegium Paulinum in Rome, waar ik me aan het voorbereiden ben op het godgewijde leven als broeder. Ik wil een broeder worden om de oproep en uitnodiging van God te beantwoorden. Jezus nodigt mij uit om zijn voorbeeld na te volgen, want Hij "is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losprijs voor velen" (Mc 10,45).
 
Een van de taken die mij zijn toevertrouwd, is het begeleiden van de Duitstalige toeristen en pelgrims in de catacomben van St. Sebastiaan. Ik heb vaak de ervaring opgedaan dat het, hoewel het enige moeite kost om voor een groep te staan, de moeite waard is om voor de mensen getuigenis te geven. Zo kan ik hen vertellen over het geloof en de eerste christenen, wiens indrukwekkende getuigenis te zien is in de catacomben. Achteraf ben ik meestal de diegene die het meest heeft ontvangen, omdat het geluk en voldoening brengt om over God te vertellen en in dienst van God te zijn.

Terwijl ik God dien, ben ik eigenlijk de ontvanger, want alleen Hij kan en wil me echt gelukkig maken. Wat paus Franciscus zei aan de deelnemers van de misdienaarsbedevaart op 31 juli 2018, ervaar ik persoonlijk. Hij zei toen: "Onthoud: hoe meer je jezelf weggeeft aan anderen, hoe meer je zelf in overvloed zult ontvangen en gelukkig zult zijn!"